• 0 Items - 0.00
    • U košarici nema proizvoda.

OK knjižara d.o.o.
Vlaška 88/1, 10 000 Zagreb
Trgovački sud u Zagrebu, mbs: 080968860
OIB: 40300569198

IBAN: HR4724020061100805428, Erste&Steieremarkische bank dd

Poslujemo u skladu sa zakonima Republike Hrvatske.

Opći uvjeti internet trgovine OK knjižara sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, Zakonom o zaštiti osobnih podataka te Zakonom o elektroničkoj trgovini, važećima na području Republike Hrvatske.

Ovi opći uvjeti i odredbe primjenjuju se na korištenje internet trgovine na domeni www.okknjizara.com uključivo sa svim podstranicama i na kupnju tamo dostupnih proizvoda. Molimo Vas da pažljivo pročitate ove uvjete i odredbe prije korištenja internet trgovine. Vaša suglasnost s ovdje navedenim uvjetima i odredbama preduvjet je za izvršavanje kupnje.

OPĆE ODREDBE I UVJETI KORIŠTENJA INTERNET TRGOVINE

Internet trgovinu dostupnu na domeni www.okknjizara.com uspostavila je OK knjižara d.o.o. čije se sjedište nalazi na adresi Vlaška 88/1, Zagreb. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti na e-mail adresu okknjizara@gmail.com ili na kontakt podatke navedene na stranici u polju „Kontakti“.

Usluga internet trgovine sastoji se od pružanja informacijskih usluga, upravljanja sadržajem, provođenja financijskih transakcija, prodaje robe između korisnika internet trgovine, tj. između kupca i prodavatelja, te organiziranja dostave predmeta prodaje. Uslugu internet trgovine moguće je koristiti na teritoriju Republike Hrvatske.

Ove Opće odredbe i uvjete prihvaćate elektroničkim putem prilikom potvrđivanja narudžbe u internet trgovini. Također, savjetujemo Vam da pročitate i Pravila privatnosti budući da se i ovi dokumenti odnose na korištenje internet trgovine.

Kupac kao korisnik slaže se da će koristiti internet trgovinu isključivo u skladu s pozitivnim propisima za pregled objavljenih sadržaja, kupnju dostupnih proizvoda predavanjem pravno valjanih narudžbi i komunikaciju s prodavateljem.

Usluge internet trgovine ne uključuju troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i drugu elektroničku opremu (elektroničke uređaje) te usluge za pristup internet trgovini. OK knjižara d.o.o. nije odgovorna za troškove telefona, podatkovnog prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći prilikom narudžbe ili pregledavanja sadržaja internet trgovine i korištenja na njoj dostupnih usluga.

Informacije o proizvodima

Iako nastojimo pružiti što točnije i detaljnije informacije o pojedinom proizvodu, zadržavamo pravo pogreške u opisu ili fotografiji pojedinog proizvoda. Fotografije ne moraju nužno biti identične.

PROMJENE OPĆIH UVJETA

Važećom verzijom Općih odredbi i uvjeta korištenja internet trgovine uvijek se smatra ona verzija koja je objavljena na ovoj stranici. Za slučaj sporova, primijenit će se verzija koja je bila važeća u trenutku izvršenja kupnje i s kojom ste kao korisnik izrazili svoju suglasnost u trenutku predavanja narudžbe.

Ovim Vas putem obavještavamo da postoji mogućnost povremene promjene Općih odredbi i uvjeta korištenja internet trgovine zbog usklađivanja s promjenama zakona i/ili našim poslovnim procesima. Tehnički nismo u mogućnosti svakog korisnika obavijestiti o eventualnim promjenama, stoga Vam preporučujemo da pročitate ovaj tekst prilikom ponovnog korištenja internet trgovine kako biste se upoznali s mogućim promjenama.

OK knjižara zadržava pravo izmjene ili ukidanja (privremeno ili trajno) bilo kojih proizvoda ili usluga koje pruža, kao i promjene sadržaja u internet trgovini, bez prethodnog odobrenja ili obavijesti, uz primjenu dobrih poslovnih običaja.

SKLAPANJE UGOVORA O KUPOPRODAJI

Prilikom pregledavanja sadržaja internet trgovine možete slobodno birati željene artikle i dodavati ih u košaricu. Ova radnja nije ni na koji način obvezujuća. Nakon što ste odabrali željene artikle i sigurni ste da ih želite kupiti, krećete u proces narudžbe prilikom koje unosite sve podatke potrebne za izvršenje narudžbe, potvrđujete svoju suglasnost s Općim odredbama i uvjetima korištenja internet trgovine te, ovisno o odabranom načinu plaćanja, izvršavate plaćanje. Radnje koje ste izvršili i potvrdili prilikom procesa predavanja narudžbe smatraju se sklapanjem ugovora o kupoprodaji i kao takve su obvezujuće. Cijena proizvoda navedena na internet trgovini uključuje PDV. Naručena roba isporučuje se po cijenama i uvjetima važećim na internet trgovini na dan predavanja narudžbe bez obzira na cijene i uvjete važeće na dan isporuke.

Ove Opće odredbe i uvjeti čine sastavne dijelove ugovora o kupoprodaji sklopljenog putem internet trgovine.

Nakon predavanja narudžbe korištenjem sučelja internet trgovine, primit ćete na e-mail adresu koju ste upisali u procesu narudžbe automatski generiranu potvrdu o primitku narudžbe (u daljnjem tekstu „Potvrda“). Potvrda o primitku narudžbe ne smatra se potvrdom sklapanja ugovora o kupoprodaji od strane prodavatelja, već je isključivo dokument kojim se potvrđuje primitak narudžbe.

Prodavatelj zadržava pravo odbijanja primljene narudžbe ako zbog izvanrednih okolnosti nije u mogućnosti izvršiti narudžbu prema standardima kvalitete internet trgovine. Prodavatelj nije obvezan na temelju primljene narudžbe sklopiti ugovor o kupoprodaji u slučaju kada ne može u potpunosti izvršiti obveze iz ugovora. Ugovor o kupoprodaji od strane prodavatelja smatra se sklopljenim u trenutku otpreme robe o čemu ćete biti obaviješteni posebnom e-mail porukom.

CIJENE PROIZVODA I NAČINI PLAĆANJA

Sve cijene proizvoda u internet trgovini izražene su u eurima (EUR) i hrvatskim kunama (HRK) i uključuju PDV. Cijene proizvoda iste su za sve vrste plaćanja i vidljive su na stranici proizvoda i u košarici prilikom zaključivanja narudžbe. U cijenu proizvoda nije uključen trošak dostave koji se posebno obračunava u zadnjem koraku narudžbe nakon što korisnik upiše željenu adresu dostave. Prodavatelj zadržava pravo promjene cijene bez prethodne obavijesti.

Proizvodi ostaju vlasništvo prodavatelja do primitka potpune uplate prema sklopljenom ugovoru o kupoprodaji, bez obzira je li roba isporučena.

Plaćanje možete izvršiti kreditnom ili debitnom karticom u trenutku zaključivanja narudžbe u internet trgovini te uplatom na naš transakcijski račun korištenjem internet bankarstva ili opće uplatnice. Kod plaćanja kreditnim ili debitnim karticama postoji mogućnost plaćanja na rate koja se odnosi isključivo na korisnike koji plaćanje vrše karticama izdanima od strane hrvatskih banaka. Plaćanje možete izvršiti i bankovnom transakcijom te prilikom pouzeća. O mogućnostima plaćanja na rate za pojedinu karticu možete se detaljno informirati na stranici „Načini plaćanja“.

Internet trgovina www.okknjizara.com djeluje sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, zakonu Republike Hrvatske kojim se štite osnovna prava potrošača pri kupnji proizvoda i usluga.

REGISTRACIJA

Kako biste obavili kupnju na web shopu, registracija nije obavezna. Potrebno je samo u prvom koraku checkout procesa ostaviti važeću e-mail adresu (onu kojoj imate omogućen pristup) kako bi Vam, nakon unosa podataka potrebnih za obavljanje dostave, bilo moguće poslati potvrdu narudžbe.

Ako ne želite svaki puta tijekom kupnje unositi adresu dostave te informacije o sredstvu plaćanja, preporuča se brza registracija. Potrebno je samo jednom unijeti važeću e-mail adresu, osobne podatke (ime, prezime, adresa, poštanski broj, mjesto, broj telefona) te lozinku pomoću koje se pristupa korisničkom računu. Nakon unosa traženih podataka, registraciju je potrebno potvrditi klikom na polje “Registracija”. Kreirani korisnički račun ostaje registriran u sustavu, a pristupa mu se kombinacijom korisničkog imena i lozinke na stranici “Prijava”.

U slučaju da ste zaboravili lozinku, na istoj stranici trebate kliknuti na “Zaboravljena lozinka?”. Dolazite do stranice na kojoj možete ostaviti svoju e-mail adresu s kojom ste se registrirali na web shopu, a na koju vam onda sustav automatski pošalje poveznicu pomoću koje ćete resetirati lozinku i dobiti novu. 

Raskid ugovora o kupoprodaji

Imate pravo, ne navodeći za to razlog, raskinuti ugovor o kupoprodaji u roku od 7 dana od dana preuzimanja robe ili nakon predavanja narudžbe, u slučaju da ste se predomislili prije isporuke robe.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora o kupoprodaji, potrebno je dostaviti prije isteka navedenog roka e-mail sa brojem narudžbe te razlogom raskida ugovora. E-mail je potrebno dostaviti na e-mail adresu: okknjizara@gmail.com.

Povrat robe možete izvršiti bilo kojim načinom dostave o vlastitom trošku.

Preduvjet jednostranog raskida Ugovora jest da roba nije korištena te da se nalazi u originalnoj ambalaži uključivo s originalnim etiketama. Ako je došlo do korištenja (umanjenja vrijednosti), po primitku vraćene robe izvršit ćemo procjenu stanja robe prema vidljivim znakovima upotrebe i sukladno tome odrediti koji će vam postotak povrata novca biti isplaćen. U takvim ćemo vas situacijama kontaktirati i pokušati pronaći obostrano najprihvatljivije rješenje.

Najkasnije u roku od 5 dana od dana kad smo zaprimili Vašu obavijest o odluci raskida ugovora, uz uvjet da ste izvršili svoju obvezu povrata isporučene robe, izvršit ćemo povrat Vaše uplate koristeći isto sredstvo plaćanja koje ste koristili prilikom narudžbe.

Nažalost, nismo u mogućnosti izvršiti povrat dodatnih troškova koji su rezultat vašeg izričitog izbora vrste prijevoza, niti bilo kakve druge troškove povezane s procesom povrata. Pošiljke koje su poslane na način da zahtijevaju plaćanje prilikom pouzeća također nismo u mogućnosti primiti.

* Prodavatelj zadržava pravo te osigurava povrat novca kupcu ukoliko neki od artikala nije raspoloživ.

REKLAMACIJE ROBE S NEDOSTATKOM

U zaista rijetkim slučajevima kada primite robu s nedostatkom, imate pravo na prigovor ili reklamaciju robe u zakonskom roku prema Zakonu o zaštiti potrošača.

Sukladno čl. 10 Zakona o zaštiti potrošača, omogućujemo Vam da svoje prigovore uputite na e-mail adresu okknjizara@gmail.com. Na sve zaprimljene prigovore odgovorit ćemo u što kraćem roku, no najkasnije u roku od 5 dana od dana zaprimanja prigovora te ćemo riješiti Vaš prigovor na najpovoljniji mogući način.

Povrat u slučaju reklamacije robe s nedostatkom vrši se tako da nakon zaprimanja prigovora, u dogovoru s Vama, na Vašu adresu šaljemo dostavnu službu koja će preuzeti paket i vratiti ga na našu adresu.

Reklamacija će se smatrati valjanom ako se pregledom proizvoda i, ako je potrebno, dodatnim vještačenjem, utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača.

Ako se utvrdi da je reklamacija pravovaljana, o našem trošku zamijenit ćemo robu za istovjetnu bez nedostataka ili vratiti cjelokupan iznos koji je plaćen za proizvod, uključivo s troškovima dostave.

U slučaju da reklamacija nije pravovaljana, tj. ako se prigovor potrošača odbije, kupac koji je uputio prigovor snosit će trošak ponovne dostave kupljenog proizvoda na adresu kupca.

DOSTAVA

Dostava se vrši na području Hrvatske.

Dostava za sve narudžbe u vrijednosti iznad 80 eura je besplatna za područje cijele Hrvatske.

Trošak dostave za narudžbe manje od 80 eura iznosi 4 eura za cijelu Hrvatsku.

Ukoliko se odabere opcija plaćanja pouzećem, zbog naknade GLS-a dostava tada iznosi 5 eura.

*PDV  je uključen u izražene cijene dostave.

Proces i vrijeme dostave

Dostavu izvršavamo mi osobno (naše dostavno vozilo) za narudžbe u našoj okolici ili ugovorni partner GLS. 

Uobičajeno vrijeme dostave za područje Hrvatske je u roku od  3 do 7 radnih dana za narudžbe izvršene radnim danom. Za narudžbe izvršene petkom iza 11:00 sati te tijekom vikenda i blagdana rok dostave je 3 do 7 radnih dana od početka prvog sljedećeg radnog dana. Navedeni rok dostave računa se od trenutka kada je primljena uplata. U slučaju dostave na otoke (Hrvatska), zbog logističkih ograničenja, dostava se vrši u roku od 3 do 10 radnih dana, ovisno o lokaciji.

Ako želite dogovoriti poseban termin dostave, molimo Vas da to navedete prilikom narudžbe u polje „Napomena“ kako bismo mogli Vašu želju prenijeti dostavnoj službi. Daljnje mogućnosti s Vama će direktno dogovoriti naš ugovorni partner.

Svi proizvodi bit će zaštićeni i zapakirani u kvalitetnu transportnu ambalažu tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti.

Nakon otpreme Vaše narudžbe primit ćete e-mail poruku s brojem pošiljke i uputama za praćenje kako biste u svakom trenutku mogli provjeriti gdje se trenutno nalazi Vaš paket.

U slučaju da kupljeni proizvod nismo u mogućnosti isporučiti u navedenom roku, o tome ćemo Vas obavijestiti i dogovoriti eventualni novi rok isporuke. U ovom slučaju kupac ima pravo i na raskid Ugovora i povrat sredstava.

U slučaju bilo kakvih pitanja rado ćemo Vam pomoći. Slobodno nam se obratite na e-mail adresu:  okknjizara@gmail.com.