Vaša košarica je praznaKonferencija za žene 2016. CD

Kristina Fabijanić, Marica Tutić, Marija Alić

Konferencija za žene pod nazivom “Žena – slobodna, voljena, iscijeljena, zadovoljna, ispunjena” održana je od 21. do 24. siječnja u našoj crkvi u Zagrebu. Služile su pastorice Kristina Fabijanić (Pula), Marica Tutić (Osijek) i Marija Alić (Zagreb). Prvi i zadnji dan konferencije bio je otvoren i za braću. Kada bi u jednoj rečenici trebala opisati konferenciju – rekla bih – Bog nas je kroz svoju Riječ i molitvu podignuo, osvijestio, ohrabrio, zagrlio i okupao svojom ljubavlju.

Na konferenciju su došle i naše sestre iz drugih gradova. Bile smo blagoslovljene na službama – propovijedima i molitvama te druženjem uz kolače, kavu i sokove. Na poklon smo dobile i čokoladicu s porukom.

Prvi dan služila nam je Marica. Govorila je o važnosti savjetovanja. Bog je stavio u svoju crkvu braću i sestre koji će nas savjetovati. Kada imamo problem bilo koje vrste, primjerice u kući, u braku savjetnik je tu da nam pomogne. Bog uvijek daje izlaz, rješenje problema. Pastorica Marica je rekla da ona kod prvog razgovora s osobom koja od nje zatraži savjet napravi samo prvu pomoć i kaže joj neka ništa ne radi. Marica onda od Boga zatraži pomoć kako da pristupi toj osobi i moli da joj da strategiju da nađu izlaz. Braću i sestre Marica je pozvala da traže savjet jer dok je Isus pred nama sve može biti promijenjeno i obnovljeno.

U petak u 17 sati služila nam je Kristina. Govorila je o biblijskoj nadi. Nada je kao vjera u obliku sjemena, prvi je korak vjere. Uzmi Riječ nade – Isus je tvoja nada i dao je svoju Riječ. Ako se ničemu ne nadaš neće te stvari doći i zato ostani u nadi i podigni svoj pogled, dozvoli da Bog ponovno oživi ono što je stavio u tvoje srce. Bog želi ispuniti san koji je stavio u tebe. Prepoznaj za što goriš i vjeruj u pobjedu koju Bog ima za tebe. Ne gledaj na sebe kao da si mali skakavac nego se gledaj onako kako te Bog gleda. I pastorica Kristina je poručila kako ne postoji situacija koju Bog ne može riješiti. Budi u Riječi Božjoj i Bog će je aktivirati. Bog ima Riječ koja je rješenje za svaku situaciju. Kristina je molila da se podigne nada i raspiri u svakom srcu, da se ostvare pozivi i stvari koje je Bog stavio u svako srce. Molila je za sestre koje su izgubile nadu i nalaze se u beznađu, koje se vrte u krug i nikako da probiju naprijed u ono što Bog ima za njih.

U petak u 19 sati služila nam je Marija. Govorila je o ogledalu Božje Riječi i pozvala sestre da se više ogledaju u tom pravom ogledalu. Ono sam što Bog kaže da jesam, ono što Bog kaže o meni, a ne što kaže neki čovjek. Princeza se postaje rođenjem i mi smo rođene u Kraljevskoj obitelji i zato se probudi i ponašaj kao Božja princeza. Ovaj svijet isčekuje očitovanje kćeri Božjih. Bog želi da ga poznajemo i da mu vjerujemo, da imamo povjerenje u Njega. Idemo se ogledati u ogledalu Božje Riječi da podsjetimo sebe da u Kristu možemo sve. Sestre su od Marije dobile i upute, tablicu koja može biti koristan alat u raspoznavanju istinskog Božjeg glasa. Bog je Dobri Pastir i on voli i vodi, ohrabruje, daje jasne, konkretne upute, zove nas po imenu, osoban je. Govori istinu, jer te cijeni. Svjedoči o grijehu i nudi oproštenje. Govori na nadnaravan način, nudi nadu, snagu. Širi granice, proširuje potencijale. Ne uspoređuje te s drugima, bogato proviđa, želi da se pouzdaš samo u Boga.

U subotu u 19 sati po drugi put služila nam je Kristina. Rekla je da Duh Sveti zove da dođemo bliže Njemu, dublje u one stvari koje ima za svaku od nas. Postoji nada za svakoga. To je potvrdila osobnim svjedočanstvom. Osam godina je bila ovisnik o drogi i alkoholu, a kada je upoznala Isusa bila je slobodna. Poručila je da smo miljenice Božje. Kod svake od nas su “radovi u tijeku”, ali Bog je vjeran i dobro djelo koje je započeo u svakoj od nas će i dovršiti. Dobar primjer nam je Sara. Ona je imala identitet da nije vrijedna, da je nerotkinja. Gledala se je takvim očima. Rekla je da ju je Bog učinio nerotkinjom, nije u Bogu vidjela rješenje već je mislila da joj nešto uskraćuje. Bog je Saru morao izvući iz tog mentaliteta. Svi se mi borimo s tim stvarima, osjećamo se krivima, stvorimo krivu sliku o Bogu. Bog nas zove bliže sebi i ima tu sposobnost da nas izvuće. Zar je Bogu išta nemoguće? Nikad nije kasno niti završeno. Nemoj odustati od sebe. Bog je sposoban očistiti te i privući bliže k sebi. Bog ima budućnost i dobre planove za nas. Želi te očistiti od krivnje, Bog je taj koji iscijeljuje, koji oslobađa. Isus je došao da iscijeli srca slomljena. Kristina je nakon propovijedi na molitvu pozvala sve sestre koje su se ohladile jer ih Bog zove bliže k sebi, da idu dalje, da budu slobodne.

U nedjelju ujutro služila nam je Marija. Govorila je o važnosti čuvanja svoga srca. Pazi čime puniš svoje srce. Način na koji razmišljamo je način na koji djelujemo. Ispunjavaj svoje misli Riječju Božjom i razvijaj odnos s Bogom. Postoji bol discipline i postoji bol žaljenja. Bol discipline kraće traje i manja je. Discipliniraj se, dopusti Bogu da te mijenja iznutra svojom Riječju. Svatko od nas donijet će plodove pred Boga i zato u svoju “emocionalnu čašu” nastavi ulijevati dobre stvari. Čuvaj svoje srce, obnovi svoj um, ispuni svoje misli Riječju Božjom i razvijaj odnos s Bogom.

90,00 Kn.


Količina: kom..


   |   Povratak