iapac.to breitling navitimer replica

Damir Šićko Alić

Damir Šićko Alić utemeljitelj je Kršćanskog centra „Riječ Života“ u Zagrebu, koji je svoje djelovanje do danas proširio diljem Hrvatske. Rođen je 1961. godine u muslimanskoj obitelji i podrijetlom je iz Srebrenice u Bosni i Hercegovini. U dobi od dvadeset i tri godine susreo se sa svjedočenjem nanovo rođenih kršćana o Kristu kao Spasitelju, kojem se dugo vremena žestoko opirao. Naposljetku je koncem 1984. godine susreo Boga i doživio Njegovu ljubav. Predao je svoj život Isusu Kristu i doživio istinsko biblijsko obraćenje.

Želeći još više upoznati Boga i Njegovu Riječ, Bibliju, 1987-1988. godine pohađao je Biblijsku školu „Riječ Života“ u Uppsali u Švedskoj. Vrativši se u Hrvatsku 1988. započeo je lokalnu crkvu u Dubrovniku kojoj je više godina bio pastor. Uskoro ulazi u brak sa suprugom Marijom s kojom danas ima četvero djece.

Godine 1991. Damir Šićko Alić seli u Sarajevo gdje preuzima mjesto pastora crkve „Rafael“. U Sarajevu je obitelj zatekao rat, te su proživjeli i najgore ratne uvjete, tokom kojih im je Bog u nekoliko navrata nadnaravno sačuvao živote.

Nakon jasnog Božjeg poziva da u Zagrebu započnu crkvu, obitelj se 1993. godine seli u Zagreb gdje Damir Šićko Alić utemeljuje Kršćanski centar „Riječ Života“. Osim istoimene lokalne crkve, kojoj je i danas pastor, 1995. utemeljuje i Biblijsku školu, a uskoro započinje i nakladnička djelatnost Centra.

Damir Šićko Alić autor je osamnaest knjiga kršćanske tematike kojima nastoji pronijeti istinu Božje Riječi, Biblije, diljem naše zemlje. Dinamičan je propovjednik i biblijski učitelj koji s jasnoćom poučava Božju Riječ. Svrha njegovog rada i truda je da što više ljudi u našoj zemlji i šire upozna Boga, osobno doživi Njegovu ljubav i silu koja mijenja živote, te da postanu učenici Isusa Krista.

U travnju 2002. godine rukopoložen je za apostola preko potvrđenih službenika Barbare Yoder i Jamesa O. Hodgesa iz SAD-a. Od rujna te godine član je ICA-e, Internacionalne koalicije apostola. U našoj zemlji postoji neznanje u vezi apostolskog poziva koji u prvom redu obuhvaća utjecajno širenje Evanđelja popraćeno Božjim čudesima, te započinjanje i podizanje lokalnih crkava. Savez crkava „Riječ Života“ u petnaest godina svoga rada utemeljio je petnaest crkava i zajednica širom Hrvatske.

Istinski vjernici veličaju Boga, a ne čovjeka. Isto tako svrha ovog osvrta nije uzdizanje osobe, već prepoznavanje Božjeg poziva i rada kroz pojedinca u današnje vrijeme.

rijeczivota.hr
123movie